Mancare cu ciuperci şi kaizer
PrinteazaMancare cu ciuperci şi kaizer
Ingrediente:
- 500 g ciuperci
- 300 g kaizer
- 100 g măsline fără sâmburi
- 5 roşii
- 3 ardei graşi roşii
- un fir de praz
- 3 căţei de usturoi
- 100 ml ulei
- 250 ml vin alb demisec
- mărar
- o jumătate de legătură de pătrunjel
- sare, piper
- mălai
- murături
Preparare:
Kaizerul se taie în felii subţiri apoi bastonaşe şi se ţine la rece. Ardeii se curăţă de cotor şi seminţe, se spală şi se taie în cubuleţe.
Usturoiul se curăţă de foi, se spală şi se toacă mărunt. Prazul se curăţă, se spală şi se taie în rondele.
Se încinge uleiul într-o cratiţă, se pun legumele şi se călesc la foc potrivit până când se înmoaie.
Se adaugă ciupercile tăiate felii subţiri, sarea şi piperul, se lasă la fiert până când scade lichidul lăsat de ciuperci. Se pun bastonaşele de kaizer şi se amestecă.
Se toarnă roşiile curăţate de pieliţă şi date pe râzătoare, vinul alb şi puţină verdeaţă tocată.
Se presară măslinele întregi sau tăiate rondele, se toarnă o cană de apă şi se lasă la fiert timp de 15 minute.
Pofta buna!
Incoming search terms:
- ciuperci cu kaizer
Interesanta reteta asta de mancare de ciuperci. Eu as folosi ciuperci Pleurotus.