Mancare cu fasole verde cu ochiuri
PrinteazaMancare cu fasole verde cu ochiuri din: fasole verde, ou, ulei, unt, marar, rosii, telina, faina.
- 200 g fasole verde proaspâtă şi foarte tinără
- 1 ou
- 5 g ulei
- 1 g unt
- mărar verde
- 2 roşii
- 1/2 linguriţă făină
- 1 frunză ţelinâ verde
Mod de preparare:
Se curăţă fasolea, se spală şi se fierbe în apă clocotită la un foc încet ca să nu se sfarame.
Cand este fiartă, se scurge de apă, i se adaugă roşiile curăţate, tăiate felii, ţelina şi faina desfăcută in 2-3 linguri zeamă în care a fiert fasolea.
Se lasă să mai fiarbă încet circa 10 minute, scuturand mereu cratiţa să nu se prindă de vas.
Cand e gata, se pune uleiul şi mărarul verde deasupra.
Se serveşte cu un ochi fierbinte peste care se pune untul crud.
Pofta buna!