Mancare cu ghimbir
PrinteazaMancare cu ghimbir
Ingrediente:
- 500 g ciuperci pleurotus
- o salată chinezească
- 200 g boabe de porumb din conservă
- o legătură de ceapă verde
- 5 ardei capia
- o linguriţă de ghimbir murat
- sos de soia
- piper
- ulei de măsline
- sare
Preparare:
Ceapa se curăţă, se spală şi se taie în rondele subţiri. Ciupercile se spală şi se taie bucăţi mai groase. Ardeii capia se coc pe o tavă sau pe un grătar, se presară sare şi se acoperă cu un capac, ca să se înmoaie coaja.
Se curăţă de coajă şi seminţe, se spală şi se taie în fâşii. Salata chinezească se spală, se curăţă de nervuri şi se taie în fâşii subţiri. Intr-o tigaie se încing patru linguri de ulei de măsline.
Se adaugă ceapa, ciupercile şi piperul după gust. Se călesc câteva minute, până când ciupercile s-au înmuiat. Se adaugă salata scursă de apă, boabele de porumb şi ardeii.
Se presară ghimbirul, se toarnă sos de soia, după preferinţă, şi se amestecă totul. Se lasă să se călească la foc mic, până când toate legumele s-au înmuiat şi au fost încorporate în mâncare.
Pofta buna!
Foarte buna reteta asta cu ciuperci. Ghimbirul da o aroma buna.