Mancare cu gutui si rozmarin
PrinteazaO reteta gustoasa de mancare cu: carne de vitel, gutui, zahar, gogosari, ceapa rosie, fasole verde, sare, ulei de masline, vin rosu, rozmarin.
- 800 g muşchi de viţel
- 4 gutui mijlocii
- o lingură zahăr
- 3 gogoşari
- o ceapă roşie
- 200 g fasole verde păstăi
- sare
- ulei de măsline
- 4-5 linguri vin roşu dulce
- 2 crenguţe rozmarin
Mod de preparare:
Se curăţă muşchiul de viţel de pieliţe şi se trece printr-un jet de apă rece. Se şterge cu un şervet absorbant şi se taie cubuleţe. Se condimentează cu sare şi piper şi se stropeşte cu uleiul de măsline şi puţin vin dulce. Apoi se acoperă cu folie de plastic şi se lasă la rece câteva minute.
Intre timp, se spală gutuile, se curăţă de puf cu ajutorul unui burete de bucătărie şi se aşază în tavă pe hârtie de pergament. Se bagă în cuptor şi se lasă să se coacă 30 de minute.
Se curăţă ceapa şi gogoşarii. Păstăile de fasole se opăresc 30 de minute în apă cu sare. Se scot în sită să se scurgă. Ceapa se înăbuşă în tigaia unsă cu uleiul de măsline.
Se adaugă gogoşarii şi carnea. Se stropesc cu vinul dulce şi se călesc bine.
Se adaugă cubuleţele de gutuie coaptă, se potriveşte de sare şi un praf de piper şi se lasă în cuptor până se rumenesc. Se serveşte ornată cu crenguţe de rozmarin.
Mancare cu gutui si rozmarin
Pofta buna!