Mancare cu naut
PrinteazaMancare cu naut din: naut, carnati, ceapa, telina, morcov, usturoi, dafin, ulei, sare.
- 200 g năut
- 2 cârnaţi
- o ceapă
- un fir ţelină
- un morcov fiert
- 2 căţei usturoi
- 2 foi dafin
- 2 linguri ulei
- sare
- piper
Mod de preparare:
Cu o seară înainte de a pregăti mâncarea se pune năutul la înmuiat în apă rece. A doua zi, se trece sub un jet de apă rece şi se pune la fiert. Se lasă 30 de minute şi apoi se înlătură cojile.
In ulei se pun ceapa, usturoiul şi ţelina la călit. După ce s-au înmuiat se adaugă rondele de cârnaţi. Se pune şi năutul, morcovul tăiat felii, foile de dafin, sare şi piper şi se mai lasă la fiert 15 minute.
Pofta buna!