Mancare cu orez si pui
PrinteazaMancare cu orez si pui din: piept de pui, orez, morcovi, ciuperci, ardei, ananas, ghimbie, curry, scortisoara, ulei, sare, piper, stafide.
- două piepturi de pui
- 250 g orez
- 150 g morcovi
- 250 g ciuperci
- un ardei gras roşu
- un ardei gras verde
- 200 g ananas din compot
- o lingură de ghimbir murat
- praf de curry
- un praf scorţişoară
- ulei de măsline
- sare
- piper
- stafide albe
Mod de preparare:
Orezul se spală în apă rece, apoi se fierbe şi se pune într-o strecurătoare. Piepturile de pui se spală, se dezosează şi se taie în cubuleţe. Morcovii se spală şi se fierb în apă clocotită, în care s-a adăugat puţină sare.
Ciupercile se curăţă de pieliţă, se spală şi se taie în felii subţiri. Ardeii se curăţă de seminţe şi se taie în bucăţi mai mari sau rondele. Intr-o cratiţă se încing patru linguri de ulei de măsline, se adaugă carnea de pui, ardeii graşi, ciupercile şi morcovii. Se căleşte totul timp de şapte minute la foc iute, apoi se adaugă orezul şi ghimbirul.
Se condimentează cu praf de curry, scorţişoară, sare şi piper. Ananasul se taie în cuburi şi se adaugă peste legume. Se prăjeşte totul încă cinci minute şi se opreşte focul. Se acoperă cu un capac şi se lasă zece minute să se îmbine aromele. Pentru un plus de gust se pot adăuga stafide albe.
Poftă bună!