Mancare cu prune

Printeaza

Mancare cu prune din: prune, apa, zahar, orez, faina, ulei.

Ingrediente:Mancare cu prune

  • 1 castronel cu prune
  • 2 căni apă
  • 6 linguri zahăr
  • 2 linguri orez
  • 2 linguri făină
  • 2-3 linguri ulei

 

Mod de preparare:

Speli prunele şi le opăreşti timp de 10 minute. Le scurgi în strecurătoare şi le treci de 2-3 ori prin jet de apă rece.

Alegi orezul şi îl speli.

Pui la fiert într-o oală apa şi orezul. După aproximativ 10 minute, când boabele de orez sunt fierte, adaugi prunele.

In timp ce fierbe orezul, caramelizezi zahărul într-o tigaie şi stingi cu puţină apă. Laşi să fiarbă până obţii un sos consistent, încingi într-o tigaie uleiul, presari făina şi amesteci energic. Torni câte puţin sirop caramel şi amesteci încontinuu, obţinând astfel un sos omogen.

Pui acest sos în vasul cu orez şi laşi să mai dea în câteva clocote, timp în care amesteci pentru omogenizare. Opreşti focul când mâncarea s-a îngroşat. Poţi servi mâncarea atât caldă, cât şi rece, după preferinţă. Este o mâncare foarte potrivită pentru zilele de post.

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.