Mancare cu rinichi de porc
Printeaza
- 250 g fasole boabe
- 500 g rinichi de porc
- 4 felii de bacon
- un morcov
- doi ardei capia
- două cepe
- un ardei iute mic
- o lingură de pastă de tomate
- 4 roşii
- ulei
- sare
- piper
- pătrunjel
- murături
- salată de varză roşie
Mod de preparare:
Fasolea se pune la înmuiat cu o seară înainte, se clăteşte cu apă rece şi se pune la fiert. Morcovul se curăţă de coajă, se spală şi se taie cubuleţe. Rinichii se curăţă, se spală şi se taie în bucăţele. Baconul se taie julien şi se pune într-un castron.
Cepele se curăţă, se spală şi se toacă mărunt, ardeii capia se curăţă şi se taie cubuleţe. Se încing trei linguri de ulei într-o tigaie, se pun ceapa, ardeii şi morcovul, se călesc zece minute, apoi se adaugă peste fasole.
Roşiile se dau pe râzătoare sau se curăţă de pieliţă şi se taie cubuleţe. Cînd fasolea este pe jumătate fiartă se pun legumele călite, roşiile tocate, pasta de tomate, ardeiul iute tocat, sarea, piperul şi rinichii prăjiţi puţin în ulei încins.
Se lasă pe foc pînă s-a înmuiat carnea şi legumele sînt fierte, se adaugă baconul prăjit, pătrunjelul tocat şi se opreşte focul. Se serveşte fierbinte, cu murături sau salată de varză roşie.
Poftă bună!