Mancare cu zaft şi salată
PrinteazaO reteta delicioasa de mancare cu zaft si salata din: ceapa, carne de porc, bere, sare, piper, slanina, usturoi, iaurt si salata verde.
- 1 kg ceapa
- 1-1,5 kg carne de porc grasa
- 500 ml bere
- sare
- piper
pentru salata:
- 200 g slanina
- 4 catei de usturoi
- 400 ml iaurt
- 3 capatani de salata verde
Mod de preparare:
Pentru această mâncare este nevoie de un vas de lut cu capac. Puneţi vasul la înmuiat de seara, dimineaţa scurgeţi apa din el, dătiţi-l şi aşezaţi în el ceapa tăiată cât mai mărunt. Este nevoie de cât mai multă ceapă pentru că ea formează zaftul mâncării, sosul.
Peste ceapă puneţi carnea tăiată. Dacă nu este destul de grasă, adăugaţi 2 linguri untură. Din 10 în 10 minute scuturaţi vasul pentru a nu se prinde ingredientele de pereţii lui. Când carnea începe să se rumenească, turnaţi în vas berea de bună calitate.
Puneţi iar vasul acoperit la cuptor şi ţineţi-l până când se evaporă toată berea. Sare şi piper adăugaţi la sfârşit. Pentru salată, tăiaţi slăninuţaîn cubuleţe şi rumeniţi-o. Când este rumenită, adăugaţi usturoiul ras pe răzătoarea cu ochiuri mici şi nu-l lăsaţi să se ardă, turnaţi repede peste el iaurtul şi după iaurt, salata verde spălată şi ruptă în fâşii. Nu tăiaţi salata cu cuţitul, pentru că aşa are gust amar.
Mancare cu zaft şi salată
Poftă bună!
A fost buna mancarea cu zaft si salata? Nu am gustat niciodata.