Mancare de ardei copti cu cimbru
PrinteazaMancare de ardei copti cu cimbru din: ardei, ceapa, usturoi, rosie, suc de rosii, apa, sare, piper, zahar, cimbru.
- 12-14 ardei copţi
- 1 ceapă
- 3 căţei de usturoi
- 1 roşie mare
- 300 ml suc sau pastă de roşii
- 100 ml apă
- sare
- piper
- zahăr
- cimbru
- o foaie de dafin
Mod de preparare:
Se pune uleiul la încins într-o tigaie. Se pune ceapa tăiată julien şi se lasă până prinde culoare. Se adaugă usturoiul tăiat feliuţe şi se căleşte un minut. Se pune şi roşia, care în prealabil a fost spălată şi tocată cubuleţe. Se mai lasă 2-3 minute.
Se ia vasul de pe foc, se adaugă ardeii curăţaţi de cotoare şi seminţe. în pasta de roşii se pun sare după gust, piper şi puţin zahăr.
Se toarnă peste ardeii copţi. Dacă sosul e prea gros, se mai pun 100 ml apă. Se adaugă şi o foaie de dafin şi se presară cimbru.
Se introduce tigaia în cuptorul preîncălzit şi se lasă la foc mediu până ce sosul scade şi se îngroaşă. Se serveşte cu mămăliguţă şi mujdei de usturoi.
Pofta buna!