Mancare de ardei cu carne de porc
PrinteazaMancare de ardei cu carne de porc
Ingrediente:
- 1 kg ardei (rosii, verzi si galbeni)
- 3 cepe
- 2 catei de usturoi
- 500 g de rosii
- 300 g de carne, pulpa sau muschi
- 50 g ml de ulei
- sare
- piper
Mod de preparare:
Pentru inceput se aleg ardeii, se curata de seminte, se spala bine si se taie suvite. Se pune
intr-o cratita uleiul sa se incinga si se calesc ardeii.
Se taie si ceapa solzisori si se caleste pana capata culoarea aramie, dupa care se lasa la foc mic ca sa nu se arda.
Carnea se prajeste putin intr-o tigaie cu ulei si se pune peste mancarea de ardei, lasandu-se sa fiarba inca 25 de minute. Se curata rosiile si se taie cubulete, iar aproape de sfarsit se pun peste ardei si se condimenteaza cu sare si piper, dupa gust.
Puteti sa o faceti mai picanta daca vreti si atunci puteti sa presarati boia de ardei. Se mai lasa la fiert 10 minute, iar ca sa scada mai bine se baga la cuptor 20 de minute.
Cand o bagati la cuptor, adaugati usturoiul tocat, pasta sau intreg. Dupa ce s-a rumenit, se scoate din cuptor si se serveste cu crutoane de paine sau chiar paine prajita neagra sau de secara.
Mancare de ardei cu carne de porc
Pofta buna!