Mancare de arpagic cu masline
PrinteazaMancare de arpagic cu masline din: arpagic, untdelemn, dafin, masline, vin, piper, bulion, faina, patrunjel, lamaie.
- 150 g arpagic
- 100 ml untdelemn
- 3 frunze dafin
- 10-12 măsline
- un pahar mic vin alb
- 10-12 boabe piper
- un pahar mic bulion concentrat
- o linguriţă făină
- o linguriţă pătrunjel verde tocat
- felii de lămâie
Mod de preparare:
Arpagicul curăţat se opăreşte, se prăjeşte trei-patru minute în untdelemn încins şi se scoate pe o farfurie. In acelaşi untdelemn se pune faina, se adaugă bulionul, vinul, arpagicul, măslinele, piperul, frunzele de dafin, sarea şi se dă totul la cuptor să scadă la foc potrivit.
Se răstoarnă pe o farfurie, se garniseşte cu felii de lămâie şi pătrunjel tocat şi se serveşte rece.
Pofta buna!