Mancare de arpagic cu masline

Printeaza

Mancare de arpagic cu masline din: arpagic, untdelemn, dafin, masline, vin, piper, bulion, faina, patrunjel, lamaie.

Ingrediente:Mancare de arpagic cu masline

  • 150 g arpagic
  • 100 ml untdelemn
  • 3 frunze dafin
  • 10-12 măsline
  • un pahar mic vin alb
  • 10-12 boabe piper
  • un pahar mic bulion concentrat
  • o linguriţă făină
  • o linguriţă pătrunjel verde tocat
  • felii de lămâie

 

Mod de preparare:

Arpagicul curăţat se opăreşte, se prăjeşte trei-patru minute în untdelemn încins şi se scoate pe o farfurie. In acelaşi untdelemn se pune faina, se adaugă bulionul, vinul, arpagicul, măslinele, piperul, frunzele de dafin, sarea şi se dă totul la cuptor să scadă la foc potrivit.

Se răstoarnă pe o farfurie, se garniseşte cu felii de lămâie şi pătrunjel tocat şi se serveşte rece.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.