Mancare de bame cu ceapa si rosii
PrinteazaMancare de bame cu ceapa si rosii din: bame, otet, ulei, ceapa, pasta de rosii, faina, lamaie, zahar, sare, patrunjel verde.
- 1 kg bame
- 1 lingura otet
- 100 ml ulei
- 2 cepe
- 3 rosii sau 1 lingura pasta de rosii
- 1 lingurita faina
- 1 lamaie mica
- 1 lingurita zahar
- sare
- 1 legatura patrunjel verde
Mod de preparare:
Alegi bame tinere, care sunt fragede şi nu au aţe. Bârnele îmbătrânite au o textură lemnoasă şi nu mai sunt suculente. Le tai codiţele şi le opăreşti cu oţetul diluat în apă clocotită, cât să le acopere.
După 5 minute, le scurgi în strecurătoare şi le treci prin jet de apă rece.
Decojeşti roşiile, le cureţi de cotoare şi le mărunţeşti. Cureţi ceapa, o toci mărunt şi o înăbuşi în uleiul încins, împreună cu puţină apă, până când ceapa devine sticloasă.
Adaugi făina amestecată cu puţină apă rece şi roşiile sau pasta de roşii. Stingi cu două ceşti de apă fierbinte şi laşi mâncarea să fiarbă la foc mediu, până când sosul scade la jumatate.
Adaugi bamele scurse, zahărul, sare după gust, zeama de lămâie şi jumătate din verdeaţa tocată.
Fierbi ia foc mic, până când bamele se pătrund bine. Serveşti mâncarea de preferinţă rece.
Mancare de bame cu ceapa si rosii
Pofta buna!