Mancare de bob cu cimbru
PrinteazaMancare de bob cu cimbru din: bob, ceapa, morcovi, ardei, rosie, pasta de tomate, cimbru, patrunjel, ulei, sare, piper.
- 1 kg bob verde
- 1 ceapa
- 3 morcovi
- 1 ardei capia
- 1 ardei gras
- 1 roşie
- 1 lingură pastă de tomate
- pătrunjel verde
- cimbru proaspăt
- 2 linguri untdelemn
- sare
- piper
Mod de preparare:
Desfaci bobul din păstăi şi îl speli în mai multe ape, apoi îl laşi să se înmoaie în apă rece, pentru 1-2 ore. Arunci apa, clăteşti încă o dată bobul, după care îl scurgi în strecurătoare.
Incingi într-o tigaie uleiul de floarea-soarelui, căleşti ceapa, iar după 1 -2 minute adaugi legumele curăţate, spălate şi tăiate mărunt şi laşi pe foc câteva minute, până când se înmoaie uşor.
Adaugi bobul, pasta de roşii, cimbrul, sare, piper, apă cât să le acopere şi laşi să fiarbă. Serveşti porţiile presărate cu pătrunjel tocat.
Pofta buna!