Mancare de bob

Printeaza

Mancare de bob din: bob, ceapa, ulei, bulion, sare, piper.

Ingrediente:Mancare de bob

  • 1 kg de bob uscat
  • 2 cepe
  • ulei
  • 1 lingură de bulion
  • sare
  • piper

Mod de preparare:

Bobul se fierbe până se umflă, şe scurge de apă şi se curăţă de coajă. Miezul de bob se pune din nou la fiert cu sare şi piper. După ce s-a fiert foar­te bine se face un piure mai subţire, adăugându-se ulei, puţin câte puţin.

Se aşază în farfurii, deasupra se pune un strat de ceapă călită în ulei cu bulion. Se dă la rece să se închege ca piftia.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.