Mancare de bulgur cu rosii si creveti

Printeaza

Mancare de bulgur cu rosii si creveti din: bulgur (sau cuşcuş), roşii, salată romană, castraveţi, creveţi mari, ceapa verde, lamaie, pă­trunjel cu frunze plate, ulei de măsline, sare, piper.

Mancare_de_bulgur_cu_rosii_si_creveti

Ingrediente:

  • 200 g de bulgur (sau cuşcuş)
  • 1 kg de roşii
  • 1 salată romană
  • 2 castraveţi
  • 18 creveţi mari
  • 1 legătură de cepe verzi mici
  • 2 lămâi
  • 2 legături de pă­trunjel cu frunze plate
  • 100 ml de ulei de măsline
  • sare
  • piper

Mod de preparare:

Puneţi bulgurul într-o strecurătoare, treceţi-1 printr-un jet de apă rece şi aşezaţi-1 într-o salatieră. Stropiţi-1 cu 200 de ml de apă clocotită şi lăsaţi-1 astfel 20 de minute.

Opăriţi roşiile, după care curăţaţi-le de pieliţă şi de seminţe. Tăiaţi-le cubuleţe, păstrându-le sucul. Săraţi şi piperaţi bulgurul, apoi stropiţi-l cu suc de lămâie, adăugaţi roşiile şi sucul acestora şi amestecaţi.

Curăţaţi castraveţii, tăiaţi-i, scoate- ţi-le sâmburii, iar după ce îi faceţi cubuleţe, puneţi-i’în salatieră.

Mărunţiţi fin pătrunjelul, curăţaţi şi, după aceea, tocaţi mărunt ceapa, adăugându-le pe toate în salatieră.

Stropiţi cu ulei, amestecaţi, acoperiţi cu o folie din plastic şi ţineţi com­poziţia la rece, timp de 3 ore.

îndepărtaţi carapacea creveţilor, după care puneţi-i la frigider, de unde îi veţi scoate cu exact 20 de minute înainte de servire.

Ameste­caţi din nou compoziţia de taboule, verificând condimentarea.

Realizaţi nişte cupe mici din frunze de salată romană, în care veţi pune câte o par­te din compoziţia de taboule, apoi ornaţi cu creveţi şi serviţi proaspăt.

Mancare de bulgur cu rosii si creveti

Mancare_de_bulgur_cu_rosii_si_creveti

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.