Mancare de bulgur cu rosii si creveti
PrinteazaMancare de bulgur cu rosii si creveti din: bulgur (sau cuşcuş), roşii, salată romană, castraveţi, creveţi mari, ceapa verde, lamaie, pătrunjel cu frunze plate, ulei de măsline, sare, piper.
Ingrediente:
- 200 g de bulgur (sau cuşcuş)
- 1 kg de roşii
- 1 salată romană
- 2 castraveţi
- 18 creveţi mari
- 1 legătură de cepe verzi mici
- 2 lămâi
- 2 legături de pătrunjel cu frunze plate
- 100 ml de ulei de măsline
- sare
- piper
Mod de preparare:
Puneţi bulgurul într-o strecurătoare, treceţi-1 printr-un jet de apă rece şi aşezaţi-1 într-o salatieră. Stropiţi-1 cu 200 de ml de apă clocotită şi lăsaţi-1 astfel 20 de minute.
Opăriţi roşiile, după care curăţaţi-le de pieliţă şi de seminţe. Tăiaţi-le cubuleţe, păstrându-le sucul. Săraţi şi piperaţi bulgurul, apoi stropiţi-l cu suc de lămâie, adăugaţi roşiile şi sucul acestora şi amestecaţi.
Curăţaţi castraveţii, tăiaţi-i, scoate- ţi-le sâmburii, iar după ce îi faceţi cubuleţe, puneţi-i’în salatieră.
Mărunţiţi fin pătrunjelul, curăţaţi şi, după aceea, tocaţi mărunt ceapa, adăugându-le pe toate în salatieră.
Stropiţi cu ulei, amestecaţi, acoperiţi cu o folie din plastic şi ţineţi compoziţia la rece, timp de 3 ore.
îndepărtaţi carapacea creveţilor, după care puneţi-i la frigider, de unde îi veţi scoate cu exact 20 de minute înainte de servire.
Amestecaţi din nou compoziţia de taboule, verificând condimentarea.
Realizaţi nişte cupe mici din frunze de salată romană, în care veţi pune câte o parte din compoziţia de taboule, apoi ornaţi cu creveţi şi serviţi proaspăt.
Mancare de bulgur cu rosii si creveti
Pofta buna!