Mancare de carne cu arpagic
PrinteazaMancare de carne cu arpagic din: carne, arpagic, vin, usturoi, untdelemn, sos de rosii, faina, sare, piper.
- 500 g carne
- 500 g arpagic
- un pahar vin
- 1-2 căţei usturoi
- 100 ml untdelemn
- o lingură sos de roşii
- o lingură faină
- sare
- piper
Mod de preparare:
Se rumenesc bucăţelele de carne în două-trei linguri de untdelemn, apoi se adaugă vin, sare, piper şi se lasă să fiarbă acoperite, la foc mic.
Din când în când i se adaugă câte puţină apă. Se curăţă arpagicul, se rumeneşte uşor în untdelemn, apoi se pune peste carne şi se adaugă usturoiul, sosul de roşii şi se fierbe totul până scade.
Se amestecă faina cu apă şi se toarnă în cratiţă, lăsând mâncarea să fiarbă, încă puţin, la cuptor.
Pofta buna!