Mancare de carne cu fasole boabe
PrinteazaMancare de carne cu fasole boabe din: carne de vita, slanina, morcov, ceapa, fasole boabe, unt, vin.
- 500 g carne de vită
- 200 g slănină
- un morcov
- o ceapă
- 500 g fasole boabe albe
- 100 g unt sau untură
- 250 ml vin
Mod de preparare:
Se taie carnea şi slăninuţa bucăţele; se taie ceapa şi morcovul feliuţe.
Se pun toate cu puţină sare şi piper să fiarbă, împreună cu un pahar de vin şi un pahar de apă, la foc mic, acoperite. Fasolea, care a fost ţinută în apă 12 ore, se pune la fiert în apă fierbinte; după câtva timp se aruncă apa şi se completează cu altă apă, lăsând-o să fiarbă în continuare.
După ce a fiert bine, se scurge şi se pune peste carne, să mai fiarbă puţin împreună. Se serveşte cu ceapă, tăiată feliuţe şi rumenită, presărată deasupra.
Pofta buna!