Mancare de carne de porc cu sos de rosii
PrinteazaMancare de carne de porc cu sos de rosii din: carne de porc, rosii, usturoi, piper, ulei, sare.
- 1 kg carne de porc (chiar cu puţină grăsime)
- 1/2 kg roşii (sau roşii conservate, sau roşii în bulion)
- 1 căpăţână usturoi
- piper boabe
- 2 linguri ulei
- sare
Mod de preparare:
Carnea se curătă, se spală şi se taie în bucăţi mai mici, apoi se pune la prăjit într-o cratiţă de 3 I, cu pufin ulei. Când carnea s-a rumenit, se adaugă roşiile tăiate mărunt şi ste pune sarea şi piperul (pisat mai mare). Totul se dă la cuptor, la foc domol.
Când carnea este aproape făcută, se adaugă usturoiul pisat ca pentru mujdei. Eventual, se mai adaugă un pahar de apă sau de vin şi se mai fine la cuptor încă 10-15 minute.
Se serveşte caldă, cu piure de cartofi sau cu cartofi fierfi şi salată.
Variantele cele mai răspândite ale acestui fel de mâncare diferă în general numai prin felul şi cantitatea mirodeniilor folosite. De exemplu, în sosul de roşii se pot adăuga: până la o lingurită de maghiran, până la o linguriţă de cimbru şi o cantitate dublă de lusturoi pisat.
Pofta buna!