Mancare de carne de vita sau manzat cu vinete
PrinteazaMancare de carne de vita sau manzat cu vinete din: carne de vita, vinete, untdelemn, ceapa, rosii, usturoi, sare, verdeata.
- 500 g carne de vită
- 2 vinete
- 3 linguri untdelemn
- o ceapă
- 7-8 roşii
- 2 căţei usturoi
- sare
- verdeaţă
Mod de preparare:
Carnea se taie bucăţele şi se pune cu ceapa tocată şi cu untdelemnul, la foc mic, acoperite, să mustească în zeama lor, până scade sosul şi carnea începe a se rumeni. Se toarnă apă cât să acopere carnea şi se lasă să fiarbă în continuare.
Vinetele, curăţate din loc în loc de coajă, se taie felii se pudrează cu sare şi se lasă la presat să le iasă zeama amară, apoi se spală şi se şterg.
Când carnea este aproape fiartă se pun vinetele, sosul de roşii, verdeaţa tocată şi un praf de făină; se lasă să fiarbă şi să scadă.
Pofta buna!