Mancare de cartofi cu conopida
PrinteazaMancare de cartofi cu conopida
- 1 kg cartofi
- 750 g conopidă
- 4o0 g smântână
- 3 ouă
- 50 g unt
- sare
- piper
- pesmet
Mod de preparare:
Fierbi cartofii în coajă. în apă sărată cu puţin oţet fierbi bucheţelele de conopidă bine curăţate şi spălate. Cureţi cartofi ferţi şi îi tai rondele.
Amesteci ouăle cu smântână, sare şi verdeaţă. Intr-o cratiţă unsă cu unt aşezi un rând de cartofi, altul de conopidă fiartă şi bucăţele de unt. Pui deasupra din smântână amestecată.
Continui tot aşa până se termină ingredientele, având grijă ca stratul de deasupra să fie conopidă şi smântână. Presari puţin pesmet şi dai la cuptor pentru 25-30 de minute.
Pofta buna!