Mancare de cartofi cu naut
PrinteazaO reteta gustoasa de mancare de cartofi cu naut, ceapa, sare, ulei si faina.
Ingrediente:
- 1 cană de năut
- 4 cartofi mari
- 1 ceapă
- 1 linguriţă sare
- 2 linguri ulei
- 1 cană apă
- 1 lingură făină
Mod de preparare :
Pui năutul la înmuiat de pe o zi pe alta, precum fasolea. Cureţi cartofii şi îi tai cubuleţe, ceapa o tai mărunt.
Căleşti ceapa cu puţină apă, cu sarea şi cu uleiul. Adaugi cartofii şi apă cât să-i acopere şi mai laşi mâncarea la fiert năutul (scurs de zeama în care s-a umflat) şi mai laşi să fiarbă 15 minute împreună. Dizolvi făina în puţină apă rece, o adaugi peste cartofi şi mai dai în câteva clocote.
Pofta buna!