Mancare de cartofi cu orez

Printeaza

Mancare de cartofi cu orez din: cartofi, orez, ceapa, ulei, marar, patrunjel, sare, piper.Mancare de cartofi cu orez

Ingrediente:

  • 500 g cartofi
  • 100 g orez
  • 1 ceapa
  • 50 ml ulei
  • 1 legatura de marar
  • 1 legatura de patrunjel
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Se alege orezul, se spală în mai multe ape şi se scurge, apoi se căleşte în ulei încins. Se stinge orezul cu puţină apă.

Cartofii se curăţă, se spală, se taie în rondele, iar ceapa curăţată şi spălată se taie peştişori. Se pun şi ele peste orez şi se adaugă cam trei căni mari de apă.

Se potriveşte de sare şi piper, apoi se acoperă vasul şi se lasă la foc mic până scade zeama, iar orezul, cartofii şi ceapa au fiert suficient.

Se serveşte mâncarea caldă, cu mărar şi pătrunjel tocate deasupra. De asemenea, se poate servi cu salată de castraveţi muraţi, gogoşari, varză acră sau gogonele.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.