Mancare de cartofi cu orez
PrinteazaMancare de cartofi cu orez din: cartofi, orez, ceapa, ulei, marar, patrunjel, sare, piper.
Ingrediente:
- 500 g cartofi
- 100 g orez
- 1 ceapa
- 50 ml ulei
- 1 legatura de marar
- 1 legatura de patrunjel
- sare
- piper
Mod de preparare:
Se alege orezul, se spală în mai multe ape şi se scurge, apoi se căleşte în ulei încins. Se stinge orezul cu puţină apă.
Cartofii se curăţă, se spală, se taie în rondele, iar ceapa curăţată şi spălată se taie peştişori. Se pun şi ele peste orez şi se adaugă cam trei căni mari de apă.
Se potriveşte de sare şi piper, apoi se acoperă vasul şi se lasă la foc mic până scade zeama, iar orezul, cartofii şi ceapa au fiert suficient.
Se serveşte mâncarea caldă, cu mărar şi pătrunjel tocate deasupra. De asemenea, se poate servi cu salată de castraveţi muraţi, gogoşari, varză acră sau gogonele.
Pofta buna!