Mancare de cartofi cu rosii
PrinteazaMancare de cartofi cu rosii din: cartofi, roşii, ardei graşi, ciuperci, smântână, caşcaval, unt, ceapă, sare, piper.
- 4 cartofi fierţi în coajă
- 4 roşii decojite
- 4 ardei graşi
- 200 g ciuperci
- 1 pahar smântână
- 100 g caşcaval ras
- 2 linguri unt
- 1 ceapă
- sare
- piper boabe
Mod de preparare:
Se curăţă cartofii şi se golesc de miez. Se spală ardeii şi roşiile, se golesc de seminţe, se spală şi se scurg.
Din ciupercile tocate, o ceapă călită în unt, miezul de cartofi şi miezul de roşii, puse toate în unt şi scăzute bine, se face un amestec care se sărează şi se piperează.
Se umplu cartofii, roşiile şi ardeii cu acest amestec, se pun căpăcele de roşii la fiecare din aceste legume, se aşează într-o tavă unsă cu puţin unt şi se acoperă cu un pahar de smântână.
Tava se introduce în cuptorul fierbinte, pentru o jumătate de oră.
Se rade caşcaval deasupra când se serveşte.
Pofta buna!