Mancare de cartofi cu sos de praz
PrinteazaMancare de cartofi cu sos de praz din: cartofi, sunca, praz, broccoli, unt, faina, smnatana, sare, piper.
- 1 kg cartofi
- şuncă
- 4 fire de praz
- 400 g bucheţele broccoli
- 3 linguri unt
- 1 lingură făină
- 500 ml smântână vegetală
- sare
- piper
Mod de preparare:
Cureţi cartofii de coajă, după care îi tai în sferturi. Şunca o tai feliuţe, prazul îl tai rondele.
Intr-o tavă cu ulei pui cartofii, şunca şi broccoli, apoi o dai la cuptor, la 220°C. Intr-o tigaie topeşti untul, pui rondelele de praz, apoi făina. Pui smântana lichidă, sare şi piper.
După 40-50 de minute, scoţi tava cu cartofi de la cuptor şi adaugi sosul de praz deasupra. Amesteci totul cu grijă, să nu se sfărâme cartofii şi îi muţi în altă formă.
Dai din nou la cuptor şi laşi până când cartofii formează o crustă frumoasă. Serveşti cartofii calzi, cu sos de praz.
Pofta buna!