Mancare de cartofi cu verdeata
PrinteazaMancare de cartofi
- 1 kg cartofi
- 2 cepe
- 2 morcovi
- 1/2 ţelină
- 1/2 lingură vegeta
- 2-3 linguri pastă de tomate
- 1 legătură pătrunjel şi câteva frunze de ţelină
- 2-3 linguri ulei
Mod de preparare:
Ceapa se toacă mărunt, morcovul îl punem tăiat cubuleţe mai mari, iar ţelina se dă prin răzătoarea mică. Toate acestea se pun la călit cu apă şi ulei. După ce s-au călit bine, punem apă şi o lăsăm să dea un clocot, apoi se pun cartofii tăiaţi cubuleţe potrivite şi se lasă la fiert cam 20 de minute.
Când sunt aproape gata, se pune pasta de tomate şi vegeta şi se mai dă în câteva clocote, cu focul mic. După ce oprim focul, punem verdeaţa tocată fin.
Poftă bună!