Mancare de cartofi noi, cascaval si rosii

Printeaza

Mancare de cartofi noi, cascaval si rosii

Ingrediente:Mancare de cartofi noi, cascaval si rosii

  • 18 cartofi
  • 15 roşii
  • 3 cepe
  • 6 linguri unt
  • caşcaval ras (circa 50 g)
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Cureţi cartofii, îi speli şi îi tai felii subţiri. Introduci roşiile câteva clipe în apă clo­cotită pentru a le curăţa mai uşor de pieliţă şi le tai, iar ceapa o toci şi o rumeneşti puţin într-o lingură de unt.

Aşezi apoi cartofii şi roşiile în stra­turi alternative într-o formă unsă cu unt. Ultimul strat trebuie să fie de roşii. Peste fiecare strat pui bucăţele de unt, ceapă, sare, piper, caşcaval ras.

La final, torni o cană de apă fierbinte, acoperi forma cu un capac şi o dai la cuptorul încălzit în preal­abil, pentru aproximativ o oră.

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.