Mancare de cartofi noi, cascaval si rosii
PrinteazaMancare de cartofi noi, cascaval si rosii
- 18 cartofi
- 15 roşii
- 3 cepe
- 6 linguri unt
- caşcaval ras (circa 50 g)
- sare
- piper
Mod de preparare:
Cureţi cartofii, îi speli şi îi tai felii subţiri. Introduci roşiile câteva clipe în apă clocotită pentru a le curăţa mai uşor de pieliţă şi le tai, iar ceapa o toci şi o rumeneşti puţin într-o lingură de unt.
Aşezi apoi cartofii şi roşiile în straturi alternative într-o formă unsă cu unt. Ultimul strat trebuie să fie de roşii. Peste fiecare strat pui bucăţele de unt, ceapă, sare, piper, caşcaval ras.
La final, torni o cană de apă fierbinte, acoperi forma cu un capac şi o dai la cuptorul încălzit în prealabil, pentru aproximativ o oră.
Poftă bună!