Mancare de cartofi noi
PrinteazaMancare de cartofi noi
Ingrediente:
- 600 g cartofi noi
- 250 g muşchiuleţ afumat
- 2 cepe
- 2-3 căţei de usturoi
- 1/2 linguriţă de boia de ardei
- 2 ardei graşi
- 1-2 linguri de ulei
- 20-25 g unt
- sare, piper proaspăt măcinat
- 1 ardei iute
Preparare:
Cartofii se spală şi se curăţă. Se pun la fiert un sfert de oră, se curăţă apoi de coajă şi se taie în sferturi sau în jumătăţi.
Separat, ceapa se taie solzişori şi se căleşte în ulei. Se adaugă un praf de sare şi boiaua de ardei şi se amestecă încontinuu. Se stinge apoi cu 2-3 linguri de apă.
Pofta buna!
Bunica imi facea cand eram copil o mancarica de cartofi de te lingeai pe degete. Foarte gustoasa.