Mancare de cartofi si naut
PrinteazaMancare de cartofi si naut din: cartofi, naut, ceapa, ulei, boia, sare, piper.
- 200 g naut
- 50 ml ulei
- 800 g cartofi
- 2 cepe roşii
- 1 linguriţă boia
- 2 linguri bulion
- 2 foi de dafin
- sare şi piper
Mod de preparare:
Se înmoaie 200 g năut în apă rece, timp de cate-va ore, se scurge şi se prăjeşte în 50 ml ulei, într-o tigaie de teflon. Se curăţă, se spală şi taie cubuleţe 800 g cartofi şi se călesc în ulei.
Se adaugă 2 cepe roşii tocate mărunt, 1 linguriţă boia, 2 linguri bulion, 2 foi de dafin, sare şi piper. Se amestecă, se toarnă apă, cât să acopere ingredientele şi se lasă pe foc 30 de minute.
Inainte de servire se adaugă năutul prăjit.
Pofta buna!