Mancare de ceapa cu peste
PrinteazaMancare de ceapa cu peste din: file de salau, ceapa, rosii, gogosari, vin, ulei, faina, sare, piper, oregano.
- 400 g file de şalău
- 5 cepe
- 3 roşii
- 2 gogoşari
- 50 ml vin alb
- 50 ml ulei
- 50 g făină
- sare
- piper oregano
Mod de preparare:
Ceapa curăţată şi spălată o tai cubuleţe. Gogoşarii curăţaţi de cotoare şi seminţe, împreună cu roşiile spălate le tai cubuleţe.
Căleşti legumele într-o tigaie cu ulei încins, iar peste ele torni apă şi laşi să fiarbă 10 minute. Condimentezi cu sare, piper şi oregano după gust. Separat, prăjeşti uşor fileul de peşte dat prin făină.
Adaugi fileul prăjit peste legumele fierte şi mai laşi câteva minute să fiarbă împreună, tn timpul fierberii, adaugi vinul. Serveşti mâncarea caldă, însoţită de mămăliguţă aburindă.
Pofta buna!