Mancare de ceapă si telină
PrinteazaMancare de ceapă si telină din: ceapa, telina, ulei de masline, usturoi, faina, zahar, sos de soia, paine, vin alb, branza de burduf, sare si piper.
- 1 kg ceapa
- 500 g telina
- 8 linguri ulei de masline
- 4 catei mari de usturoi
- 1 lingura faina
- 1 lingura zahar
- 1 lingurita sos de soia – optional
- 4 felii de paine
- 200 ml vin alb
- 100 g branza de burduf sau cascaal
- sare
- piper
Mod de preparare:
Curăţaţi ceapa, tăiaţi-o în bucăţi mai mari, săraţi-o şi căliţi-o la foc potrivit. Adăugaţi în vas şi ţelina tăiată în cubuleţe. Dacă scade prea mult lichidul, turnaţi vinul în care aţi amestecat făina şi zahărul. Lăsaţi să fiarbă la foc mic, până când legumele sunt moi şi sosul este bine legat, cam 15 – 20 de minute.
Prăjiţi pâinea şi puneţi câte o felie în fiecare farfurie. Turnaţi deasupra mâncarea de ceapă şi radeţi caşcaval pe răzătoarea mică.
Mancare de ceapă si telină
Pofta buna!
la mancarea de ceapa si telina eu pun si rosii, nu-mi place s-o vad alba