Mancare de ciuperci cu busuioc
PrinteazaMancare de ciuperci cu busuioc din: ciuperci, ceapa, pasta de rosii, busuioc, ulei, faina, usturoi, patrunjel, sare, piper.
- 500 g ciuperci champignon proaspete sau pleurotus
- 1 ceapă mare
- 3 linguri pastă de roşii
- 1 linguriţă busuioc proaspăt tocat sau 1/2 linguriţă busuioc uscat mărunţit
- 3 linguri ulei
- 1 linguriţă făină
- 1 căţel de usturoi
- 1 legătură pătrunjel verde
- sare
- piper negru măcinat
Mod de preparare:
Cureţi ciupercile şi le tai în felii groase. Pe cele mici le poţi lăsa întregi.
Tai mărunt ceapa, o căleşti în ulei 1-2 minute, presari puţină sare şi adaugi pasta de roşii. Le căleşti împreună timp de 1 minut, amestecând uşor, după care . adaugi ciupercile şi laşi să fiarbă sub capac, în suc propriu.
Când ciupercile sunt fierte şi a scăzut tot lichidul, adaugi frunzele de busuioc fin tocate, usturoi, în prealabil curăţat şi zdrobit, piperul şi pătrunjelul tocat mărunt.
Amesteci făina cu 100 ml apă şi o adaugi în vasul cu ciuperci. în cazul în care sosul este prea acru, poţi adăuga 1/2 linguriţă de zahăr. Laşi să dea în câteva clocote amestecând, până se leagă sosul, apoi sărezi, după gust.
Stingi focul sau îl laşi foarte mic şi acoperi vasul pentru 10 minute, pentru ca aromele să se întrepătrundă. Serveşti mâncarea caldă, cu garnitură de orez sau cuşcuş.
Mancare de ciuperci cu busuioc
Pofta buna!