Mancare de ciuperci cu cartofi
PrinteazaMancare de ciuperci cu cartofi
- 1 kg ciuperci
- 1 kg cartofi
- 2 cepe potrivite
- 2-3 linguri ulei
- 1 linguriţă vegeta
- 1 ardei capia roşu
- 1 lingură pastă de tomate
- 1 legătură pătrunjel
Mod de preparare:
Se curăţă ciupercile proaspete, se spală şi se taie feliuţe. Cartofii se curăţă, se spală şi se taie cubuleţe mai mari. Ceapa se toacă mărunt, iar ardeiul se taie feliuţe subţiri. în puţină apă şi ulei, se pune ceapa la înăbuşit.
Când este gata, se pun ciupercile proaspete, ca să se înăbuşe şi ele. Se adaugă cartofii, ardeiul şi aproximativ 1 cană şi jumătate de apă şi se lasă să fiarbă bine împreună.
Când sunt aproape gata, se pune pasta de tomate cu vegeta şi se mai dau în câteva clocote. Apoi, se potriveşte gustul cu sare şi se garniseşte mâncarea cu pătrunjel verde, tocat fin.
Poftă bună!