Mancare de ciuperci cu pui
PrinteazaO reteta delicioasa de mancare din: ciuperci, rosii, ceapa, morcov, ardei capia, usturoi, faina, paste de tomate, sare, piper, ulei, cimbru.
- un pui
- 500 g ciuperci
- 4 roşii, două cepe
- un morcov
- doi ardei capia
- 5 căţei de usturoi
- o lingură cu făină
- o lingură cu pastă de tomate
- sare
- piper
- ulei de floarea-soarelui
- cimbru
- mămăligă
Mod de preparare:
Ceapa şi usturoiul se curăţă de foi, se spală, se toacă mărunt şi se pun într-un castron. Morcovul se curăţă de coajă, se spală, se dă pe răzătoarea cu ochiuri mari şi se pune lângă ceapă. Ardeii capia se spală, se curăţă de seminţe şi se taie cubuleţe.
Se încing 200 ml ulei într-o cratiţă, se prăjeşte puiul tăiat în bucăţi mai mici şi se scoate într-un castron. în uleiul rămas se călesc legumele tocate până se înmoaie, se adaugă ciupercile tăiate în jumătăţi şi se prăjesc până scade sosul format la jumătate.
Se pun bucăţile de carne prăjite, se toarnă pasta de tomate dizolvată cu puţină apă şi se adaugă roşiile tăiate felii.
Se condimentează, se presară cimbru, se fierbe totul la foc mediu şi, dacă sosul este prea lichid, se adaugă făina dizolvată cu puţină apă.
Mancare de ciuperci cu pui
Pofta buna!