Mancare de ciuperci cu spanac
PrinteazaMancare de ciuperci cu spanac din: spanac, ciuperci, smantana, rosii, usturoi, cascaval, unt, sare, piper.
- 500 g spanac
- 250 g ciuperci
- 8 roşii cherry
- 100 ml smântână dulce sau lapte
- 1 ceapă medie
- 3 căţei de usturoi
- 50 g caşcaval răzuit
- 3 linguri unt sau margarină
- sare şi piper alb
- puţină nucşoară
Mod de preparare:
Ceapa şi usturoiul se toacă mărunt şi se călesc cu o lingură de unt sau margarină.
Spanacul spălat se opăreşte, apoi se toacă mărunt în blender, se adaugă ceapa şi usturoiul, se toarnă smântână dulce şi sub capac, la foc mic, se fierb împreună 10 minute.
Se condimentează cu sare, piper şi nucşoară rasă.
Ciupercile tăiate felii sub ţiri se călesc cu o lingură de unt. Roşiile se taie rotocoale, se scurg de zeamă şi se călesc precum ciupercile.
Ciupercile şi roşiile se pun peste spanac şi se presară caşcavalul răzuit.
Se serveşte mâncarea fierbinte, astfel caşcavalul se va topi.
Pofta buna!