Mancare de ciuperci cu vită
PrinteazaMancare de ciuperci cu vită
Ingrediente:
- 800 g came de vită
- 800 g roşii
- 500 g ciuperci
- două cepe
- 4 căţei de usturoi
- 4 ardei capia
- un ardei iute
- 250 ml vin roşu
- ulei de floarea-soarelui
- sare
- piper
- o frunză de dafin
- pătrunjel
- mălai
Preparare:
Roşiile se opăresc în apă fierbinte timp de trei-patru minute, se curăţă de pieliţă şi se toacă mărunt.
Cepele şi usturoiul se curăţă de foi, se spală şi se toacă mărunt. Ardeii capia şi ardeiul iute se curăţă de seminţe şi se toacă cubuleţe.
Ciupercile se curăţă de pieliţă, se spală şi se pun într-un castron. Se încing 100 ml de ulei, se adaugă legumele tocate, ciupercile şi se călesc timp de cinci minute la foc iute. Se adaugă roşiile, sarea şi piperul după gust.
Carnea de vită se taie în feliuţe care se bat puţin cu ciocanul de şniţele. Se condimentează pe ambele părţi şi se prăjesc în ulei încins.
Când sosul de roşii a început să scadă, se adaugă feliile de carne şi o cană cu apă.
Se fierbe totul până când carnea poate fi pătrunsă cu o furculiţă, se adaugă foaia de dafin şi vinul roşu. Se mai fierbe timp de zece minute, apoi se opreşte focul şi se lasă să stea zece minute.
SSe serveşte presărată cu pătrunjel tocat, alături de mămăligă fierbinte.
Mâncare de ciuperci cu vită
Pofta buna!
Delicioasa mancarea de ciuperci cu carne de vita. Imi place mult tocanita de ciuperci.