Mancare de conopida cu busuioc
PrinteazaMancare de conopida cu busuioc din: conopida, rosii, ceapa, pasta de tomate, ardei, ulei, busuioc, sare, piper.
- 1 kg conopidă
- 5 roşii
- 3 linguri pastă de tomate
- 2 cepe
- 2 ardei graşi
- 3 linguri ulei
- 1 linguriţă busuioc uscat
- frunze de busuioc
- sare
- piper
Mod de preparare:
Speli conopida şi o desfaci bucheţele, apoi o laşi în apă cu un praf de sare aproximativ 10 minute. Tai ceapa mărunt şi o căleşti în ulei, adaugi ardeii tocaţi şi laşi să se înmoaie.
Pui bucheţelele de conopidă, roşiile tăiate în patru şi mai laşi la fiert în jur de 10 minute. Adaugi pasta de tomate, busuiocul uscat, sarea, piperul şi mai laşi câteva minute, până dă în clocot.
Serveşti mâncarea cât e caldă, decorată cu frunzuliţe de busuioc.
Pofta buna!