Mancare de conopida cu ghimbir si pudra de curry

Printeaza

Mancare de conopida cu ghimbir si pudra de curry din: conopida, ceapa, ardei, morcov, rosii, vin, ghimbir, pudra de curry, sos de soia, pasta de tomate, sare, piper, patrunjel, boia.

Ingrediente:Mâncare de conopida cy ghimbir si pudra de curry

  • o conopidă
  • o ceapă albă
  • o legătură ceapă verde
  • un ardei gras verde
  • un morcov
  • 4 roşii
  • 200 ml vin alb demidulce
  • ghimbir ras
  • pudră de curry
  • sos de soia
  • pastă de tomate
  • sare
  • piper
  • pătrunjel
  • boia de ardei iute

 

Mod de preparare:

Conopida se spală, se scurge de apă şi se rupe în bucheţele mai mici. Se fierbe în apă cu sare timp de cinci minute, se scoate cu o spumi- eră şi se pune într-o strecurătoare. Ceapa albă şi ceapa verde se curăţă, se spală şi se toacă mărunt. Ardeiul se curăţă de seminţe, se taie în cubuleţe şi se pune peste ceapă.

Se încing patru linguri de ulei într-o cratiţă, se pun legumele tocate, morcovul dat pe râzătoare şi se călesc timp de cinci minute. Se adaugă bucheţelele de conopidă, o jumătate de lin­guriţă de ghimbir ras, un vârf de cuţit cu pudră de curry şi două lin­guri de pastă de tomate dizolvată în puţină apă.

Se adaugă două linguriţe de sos de soia, piper şi roşiile date pe râzătoare. Se adaugă o cană de apă şi se lasă să fiarbă zece minute. Se toarnă vinul, se condimen­tează dacă mai este nevoie, se fierbe încă zece minute şi se serveşte.

In loc de ghimbir ras se poate folosi boia de ardei iute.

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.