Mancare de creveti cu legume
PrinteazaMancare de creveti cu legume din: creveti, morcovi, ceapa, telina, lamai, patrunjel, usturoi, condimente, piper, frunze de dafin, bere, apa, paine.
- 2 kg de creveţi, nedecorticaţi
- 2 morcovi tocaţi
- 1 ceapă mare tocată
- 2 tulpini de ţelină tocate
- 2 lamai tăiate pe jumate
- 1 legătură de pătrunjel tocat
- 8 căţei de usturoi tocaţi
- 1 lingură de condimente
- 1 lingură de piper negru boabe
- 2 frunze de dafin
- 700 ml de bere blonda
- 2 căni de apă
- paine prăjită, pentru servit
Mod de preparare:
Cu ajutorut unei foarfeci de bucătărie, taie carapacea creveţilor de-a lungul spatelui, dar nu o îndepărta. Apoi scoate cu grijă vena cu ajutorul unui cuţit.
Pune restul ingredientelor (cu excepţia painii şi a jumătate din cantitatea de pătrunjel) intr-o cratiţă de 4-6 litri. Lasă totul să fiarbă înăbuşit şi adaugă creveţii.
Aşteaptă 4-7 minute, pană cand creveţii capătă o culoare roz. Scoate creveţii pe un platou, după aceea strecoară lichidul în care aceştia au fiert.
Pune jumătate din lichid peste creveţi, adaugă restul de pătrunjel şi presară condimente.
Se serveşte cu paine.
Pofta buna!