Mancare de cuscus cu linte

Printeaza

Mancare de cuscus cu linte din: cuscus, linte, naut, mazare, praz, morcov, ulei, bulion, sare, piper.

Ingrediente:Mancare de cuscus cu linte

  • 200 g cuşcuş
  • 100 g linte
  • 150 g năut
  • 150 g mazăre
  • un fir praz
  • un morcov
  • 2 linguri ulei
  • o lingură bulion
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Cu o seară înainte de pregătire, lintea şi năutul se pun la înmuiat în apă rece, în vase separate. A doua zi, năutul se fierbe separat, iar lintea se fierbe cu mazărea, dacă este cazul.

Separat, se pune cuşcuşul în apă la umflat conform indicaţiilor de pe pachet.

Intr-o cratiţă cu ulei se căleşte prazul tăiat rondele, se adaugă morcovul ras, lintea, năutul şi mazărea. Se diluează bulionul cu 200 ml apă şi se lasă să dea un clocot. La final, se potriveşte gustul de sare şi piper.

Se serveşte cu cuşcuş.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.