Mancare de cuscus cu linte
PrinteazaMancare de cuscus cu linte din: cuscus, linte, naut, mazare, praz, morcov, ulei, bulion, sare, piper.
- 200 g cuşcuş
- 100 g linte
- 150 g năut
- 150 g mazăre
- un fir praz
- un morcov
- 2 linguri ulei
- o lingură bulion
- sare
- piper
Mod de preparare:
Cu o seară înainte de pregătire, lintea şi năutul se pun la înmuiat în apă rece, în vase separate. A doua zi, năutul se fierbe separat, iar lintea se fierbe cu mazărea, dacă este cazul.
Separat, se pune cuşcuşul în apă la umflat conform indicaţiilor de pe pachet.
Intr-o cratiţă cu ulei se căleşte prazul tăiat rondele, se adaugă morcovul ras, lintea, năutul şi mazărea. Se diluează bulionul cu 200 ml apă şi se lasă să dea un clocot. La final, se potriveşte gustul de sare şi piper.
Se serveşte cu cuşcuş.
Pofta buna!