Mancare de dovlecei cu busuioc
PrinteazaMancare de dovlecei cu busuioc din: dovlecei, ceapa, faina, rosii, smantana, verdeata, ulei, sare, busuioc.
- 6-8 dovlecei
- 1 ceapă
- sare
- 2-3 roşii
- 1 linguriţă cu făină
- 2 linguri cu smântână
- verdeaţă tocată
- ulei
- busuioc
Mod de preparare:
Curăţaţi dovleceii de coaja albă, tăiaţi-i felii pe lung, spălaţi-i şi curăţaţi-i de seminţe. Pregătiţi un sos din ceapă călită în ulei, puţină faină, subţiată cu supă, şi roşii felii curăţate de coajă.
Tocaţi puţin busuioc şi puneţi în sosul care va fierbe la foc mic 15 min. Aşezaţi feliile de dovlecel în straturi şi turnaţi sosul, săraţi şi fierbeţi la foc mic.
Serviţi mâncarea fierbinte, cu smântână şi verdeaţă tocată deasupra, lângă pâine proaspătă.
Pofta buna!