Mancare de dovlecei dreasa cu smantana
PrinteazaMancare de dovlecei dreasa cu smantana
- 1-2 dovlecei mai tineri
- 1 lingură de ulei
- 3-4 roşii
- 200 ml smântână
- 1 ceapă
- 1 legătură pătrunjel verde sau mărar
- sare
- piper
- 2 linguri de făină
Mod de preparare:
Speli şi cureţi ceapa şi dovleceii, apoi toci ceapa şi opăreşti roşiile. Intr-o cratiţă pui o lingură de ulei şi căleşti ceapa, după aceea adaugi roşiile curăţate de coajă şi tăiate bucăţele şi laşi să fiarbă, între timp, dai dovleceii prin râzătoare sau îi tai ca pe cartofii pai.
După ce i-ai răzuit, îi adaugi peste sosul format din ceapă şi roşii, pui capacul şi laşi să fiarbă 15 minute. Când dovleceii s-au înmuiat, pui smântână amestecată cu cele 2 linguri de făină, potriveşti gustul de sare şi piper şi mai laşi să fiarbă câteva minute.
Când este gata presari pătrunjelul sau mărarul tăiat fin.
Poftă bună!
Imi place mancarea de dovlecei. Nu mananc des, dar e buna.