Mancare de dovlecei dreasa cu smantana

Printeaza

Mancare de dovlecei dreasa cu smantana

Ingrediente:Mancare de dovlecei dreasa cu smantana

  • 1-2 dovlecei mai tineri
  • 1 lingură de ulei
  • 3-4 roşii
  • 200 ml smântână
  • 1 ceapă
  • 1 legătură pătrunjel verde sau mărar
  • sare
  • piper
  • 2 linguri de făină

 

Mod de preparare:

Speli şi cureţi ceapa şi dovleceii, apoi toci ceapa şi opăreşti roşiile. Intr-o cratiţă pui o lin­gură de ulei şi căleşti ceapa, după aceea adaugi roşiile curăţate de coajă şi tăiate bucăţele şi laşi să fiarbă, între timp, dai dovleceii prin râzătoare sau îi tai ca pe cartofii pai.

După ce i-ai răzuit, îi adaugi peste sosul for­mat din ceapă şi roşii, pui capacul şi laşi să fiarbă 15 minute. Când dovleceii s-au înmuiat, pui smântână amestecată cu cele 2 linguri de făină, potriveşti gustul de sare şi piper şi mai laşi să fiarbă câteva minute.

Când este gata presari pătrunjelul sau mărarul tăiat fin.

 

Poftă bună!

1 comentariu

  1. Imi place mancarea de dovlecei. Nu mananc des, dar e buna.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.