Mancare de fasole cu carnati
PrinteazaMancare de fasole cu carnati din: fasole, carnati, ceapa, morcovi, suc de rosii, foi de dafin, sare, piper, ulei.
- 500 g fasole uscata
- 400 g cârnaţi
- 1 ceapă mare
- 2 morcovi
- 200 ml suc de roşii
- 2-3 foi de dafin
- sare
- piper
- ulei
Mod de preparare:
Speli fasolea. O ţii la înmuiat 8-10 ore. O pui la fieri în apă cu sare aproximaţia 20 de minute. După ce a fiert scurgi apa, apoi o pui din nou la fiert în apă clocotită.
Adaugi către final morcovii tăiaţi rondele.
Intre timp, tai ceapa mărunt, o căleşti puţin în ulei şi adaugi cârnaţii tăiaţi rondele.
Când s-a fiert fasolea, o scurgi şi o pui în cratiţa cu cârnaţi.
Torni sucul de roşii, condimentezi cu sare, piper şi cu foi de dafin şi o mai laşi să fiarbă 10 minute, la foc mic.
Pofta buna!