Mancare de fasole cu creste de cocos
PrinteazaMancare de fasole cu creste de cocos din: fasole verde, creste de cocos, rosii, pasta de tomate, ceapa, usturoi, faina, ulei, supa de pui.
- un kg fasole verde (proaspătă, conservată sau congelată)
- 500 g creste de cocoş
- 3 roşii
- două linguri pastă de tomate
- două cepe mari
- 3-5 grăunţe de usturoi
- o lingură făină
- 3 linguri de ulei
- un litru supă de pui
- sare
- piper după gust
Mod de preparare:
Intr-o cratiţă mare sau o tigaie căliţi ceapa tocată până devine translucidă, după care adăugaţi usturoiul tocat şi mai lăsaţi să se rumenească un minut. Adăugaţi şi crestele de cocoş, peste care puneţi roşiile tocate cuburi (roşiile trebuie descojite înainte cu ajutorul unui cuţit special de curăţat cartofi).
Se lasă să fiarbă la foc mic 5 minute, amestecând regulat. Adăugaţi apoi supa de pui. După ce a început să fiarbă, puneţi şi fasolea verde (în cazul în care fasolea este conservată o adăugaţi după ce a fiert carnea). Puneţi sare şi piper, după care acoperiţi cu un capac şi lăsaţi la foc mic până când sunt fiarte carnea şi fasolea. După ce au fiert carnea şi fasolea, adăugaţi şi pasta de tomate şi mai lăsaţi să fiarbă încă 5 minute.
La sfârşit se adaugă făina, care a fost diluată într-o ceşcuţă cu apă. Mai lăsaţi să fiarbă 5-6 minute. La final adăugaţi pătrunjelul şi mărarul tocat, după care stingeţi mâncarea şi lăsaţi-o să se răcorească.
Se serveşte caldă sau rece.
Mancare de fasole cu creste de cocos
Pofta buna!