Mancare de fasole cu crutoane
Printeaza
Mancare de fasole cu crutoane din: fasole, morcovi, telina, vanata, ardei, ceapa, usturoi, patrunjel, sare, piper, marar, crutoane.
- 500 g fasole verde
- doi morcovi
- o ţelină
- o vânătă
- o rădăcină de pătrunjel
- doi ardei capia
- două cepe
- 4 căţei de usturoi
- o lingură de seminţe de susan
- ulei de floarea-soarelui
- sare, piper
- mărar
- crutoane de pâine
- mujdei
- mălai
Mod de preparare:
Fasolea verde se curăţă de codiţe, se spală şi se fierbe zece minute în apă cu sare. Se scoate, se pune într-o strecurătoare şi se lasă să se răcească.
Morcovii, ţelina şi rădăcina de pătrunjel se curăţă de coajă, se spală şi se taie bastonaşe. Vânătăse spală şi se taie cuburi, iar ardeii capia se curăţă de seminţe şi se taie în fâşii. Cepele şi usturoiul se curăţă de foi, se spală şi se toacă mărunt.
Se încinge ulei într-o cratiţă, se adaugă legumele crude şi se prăjesc timp de câteva minute. Se pun fasolea, seminţele de susan, sarea, piperul şi mărarul tocat.
Se toarnă ulei într-o tavă, se adaugă legumele, o cană de apă şi se introduce tava în cuptor.
Se ţin 15-25 de minute, se scot şi se servesc alături de crutoane de pâine şi mujdei.
Pofta buna!