Mancare de fasole cu kaizer
PrinteazaMancare de fasole cu kaizer din: fasole, kaizer, scarita afumata, morocov, patrunjel, ceapa, usturoi, rosii, dafin, sare, piper, coriandru, gogonele, pepeni murati.
- 200 g fasole albă
- 200 g fasole roşie
- 200 g kaizer
- 400 g scăriţă afumată
- un morcov
- o rădăcină de pătrunjel
- o ceapă
- doi căţei de usturoi
- 4 roşii
- o frunză de dafin
- sare
- piper
- coriandru
- gogonele
- pepeni muraţi
Mod de preparare:
Fasolea roşie şi cea albă se pun la înmuiat în apă rece cu o seară înainte. Se pun la fiert trei litri de apă, se adaugă fasolea şi se lasă la fiert. Când este fiartă pe jumătate, se adaugă ceapa curăţată de foi, spălată şi tăiată în cubuleţe. Morcovul şi rădăcina de pătrunjel se curăţă, se spală şi se dau pe râzătoare.
Se pun în oală, se condimentează, se lasă la fiert timp de zece minute, apoi se pun kaizerul tăiat în felii subţiri şi scăriţa afumată tăiată în bucăţele. Roşiile se opăresc timp de câteva secunde, se curăţă de pieliţă şi se toacă mărunt.
Se pun peste ingredientele din oală, se adaugă frunza de dafin, usturoiul pisat şi se lasă să fiarbă până când s-au înmuiat boabele de fasole. Se presară coriandru tocat, se lasă timp de cinci minute să se răcească, apoi se serveşte. Se serveşte fierbinte, cu gogonele sau pepeni muraţi.
Poftă bună!