Mancare de fasole cu mamaliguta

Printeaza

Mancare de fasole cu mamaliguta din: fasole, ceapa, ulei, usturoi, rosii, ardei, marar, malai, sare, apa.

Ingrediente:Mancare_de_fasole_cu_mamaliguta

  • 500 g fasole verde
  • 1 ceapă mare
  • 100 ml ulei
  • 3-4 căţei de usturoi
  • 3-4 roşii
  • 1 ardei gras
  • 1 lingură mărar fin tocat
  • sare
  • 200 g mălai
  • 600 ml apă (pentru mămăliguţă)

 

Mod de preparare:

Cureţi fasolea verde de capete (sau foloseşti fasole congelată), o speli şi o pui la fiert în apă clocotită. După câteva clocote, o scurgi şi o pui din nou la fiert, împreună cu ceapa tocată mărunt, pentru 20-25 de minute, până scade apa.

Când fasolea este fiartă, adaugi roşiile curăţate de pieliţă şi date pe râzătoare, usturoiul zdrobit bine şi mărarul tocat mărunt. Pentru un gust deosebit, adaugi ardeiul copt în cuptor, curăţat de pieliţă şi tăiat feliuţe subţirele.

Laşi să mai dea un clocot cu câteva linguri de apă fierbinte, adaugi şi uleiul, apoi iei de pe foc. Ţii la cald sub capac, să-şi lase aromele.

Faci o mămăliguţă pripită din 200 g mălai, sare şi 600 ml apă, în felul următor: pui ceaunul cu apă la fiert. Când apa este fierbinte, pui sare şi presari puţin mălai.

La primele clocote adaugi mălaiul, lăsându-l să cadă în ceaun sub formă de ploaie şi amestecând continuu cu lingura de lemn. Când mămăliga este destul de fiartă, o strângi dinspre margini şi o mai laşi câteva secunde pe foc.

După ce au mai răbufnit de câteva ori aburii, răstorni mămăliga pe un suport curat de lemn şi o serveşti cu mâncărica de fasole.

Mancare de fasole cu mamaliguta

Mancare_de_fasole_cu_mamaliguta

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.