Mancare de fasole la cuptor

Printeaza

Mancare de fasole la cuptor din: fasole, ceapa, ardei, carnati, faina, boia, ulei.

Ingrediente:Mancare de fasole la cuptor

  • 500 g fasole boabe
  • o ceapă
  • 2 ardei graşi
  • 6 cârnaţi
  • 2 linguri pastă de ardei
  • 2 linguri făină
  • boia dulce
  • 2 linguri ulei

 

Mod de preparare:

Fasolea se pune la înmuiat cu o seară înainte. A doua zi, se scurge apa de peste noapte şi se pune la fiert în altă apă, o oră.

Intr-o lingură de ulei se rumenesc cârnaţii şi se scot.

Se adaugă restul uleiului şi se căleşte ceapa tocată cu ardeii graşi tăiaţi cubuleţe. După ce s-au înmuiat, se adaugă pasta de ardei, făina şi un praf de boia dulce.

Când faina e pe cale să devină maronie, se adaugă 500 ml apă, se lasă să dea un clocot şi se trage de pe foc.

Intr-un vas de cuptor se pun fasolea scursă de apă şi sosul cu făină, cârnaţii şi eventual încă puţină apă. Se lasă la cuptor pentru o oră.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.