Mancare de fasole la cuptor
PrinteazaMancare de fasole la cuptor din: fasole, ceapa, ardei, carnati, faina, boia, ulei.
- 500 g fasole boabe
- o ceapă
- 2 ardei graşi
- 6 cârnaţi
- 2 linguri pastă de ardei
- 2 linguri făină
- boia dulce
- 2 linguri ulei
Mod de preparare:
Fasolea se pune la înmuiat cu o seară înainte. A doua zi, se scurge apa de peste noapte şi se pune la fiert în altă apă, o oră.
Intr-o lingură de ulei se rumenesc cârnaţii şi se scot.
Se adaugă restul uleiului şi se căleşte ceapa tocată cu ardeii graşi tăiaţi cubuleţe. După ce s-au înmuiat, se adaugă pasta de ardei, făina şi un praf de boia dulce.
Când faina e pe cale să devină maronie, se adaugă 500 ml apă, se lasă să dea un clocot şi se trage de pe foc.
Intr-un vas de cuptor se pun fasolea scursă de apă şi sosul cu făină, cârnaţii şi eventual încă puţină apă. Se lasă la cuptor pentru o oră.
Pofta buna!