din: ceai de musetel, apa, lamaie, miere. Ceaiul de mușețel cu lămâie este mai mult decât o simplă băutură caldă; este un veritabil elixir al liniștii și al confortului. Această combinație clasică, apreciată pentru proprietățile sale calmante și detoxifiante, este perfectă pentru a încheia […]
Mancare de fasole la cuptor
PrinteazaMancare de fasole la cuptor din: fasole, ceapa, ardei, carnati, faina, boia, ulei.
Ingrediente:
- 500 g fasole boabe
- o ceapă
- 2 ardei graşi
- 6 cârnaţi
- 2 linguri pastă de ardei
- 2 linguri făină
- boia dulce
- 2 linguri ulei
Mod de preparare:
Mancare de fasole la cuptor: Fasolea se pune la înmuiat cu o seară înainte. A doua zi, se scurge apa de peste noapte şi se pune la fiert în altă apă, o oră.
Intr-o lingură de ulei se rumenesc cârnaţii şi se scot.
Se adaugă restul uleiului şi se căleşte ceapa tocată cu ardeii graşi tăiaţi cubuleţe. După ce s-au înmuiat, se adaugă pasta de ardei, făina şi un praf de boia dulce.
Când faina e pe cale să devină maronie, se adaugă 500 ml apă, se lasă să dea un clocot şi se trage de pe foc.
Intr-un vas de cuptor se pun fasolea scursă de apă şi sosul cu făină, cârnaţii şi eventual încă puţină apă. Se lasă la cuptor pentru o oră.
Pofta buna!
Grăsimile Sănătoase vs. Grăsimile Nesănătoase: Înțelegerea Impactului asupra Sănătății
Grăsimile joacă un rol esențial în nutriție, oferind energie, sprijinind funcția celulară și ajutând la absorbția vitaminelor liposolubile. Cu toate acestea, nu toate grăsimile sunt create egale. Diferențierea între grăsimile sănătoase și cele nesănătoase este crucială pentru menținerea sănătății cardiovasculare și a bunăstării generale. Tipuri de […]