Mancare de fasole verde
PrinteazaMancare de fasole verde
Ingrediente:
- 1 kg linte
- 2 cepe mari
- 2 linguri bulion
- 3 catei usturoi
- 500 g fasole verde fideluta
- 2 morcovi potriviti
- sare, piper negru si alb
- 50 ml ulei
- 1 legatura cimbru verde
Preparare:
Se alege lintea bob cu bob, apoi se spala de 2-3 ori in apa calda. Inainte de a fi pusa la fiert, se tine la inmuiat 2-3 ore in apa calda. Fasolea se curata si se rupe in doua dupa care se fierbe in apa cu sare aproximativ 15 minute.
Lintea se pune la fiert cu apa rece. Se fierbe la foc mic timp de 40 de minute ca sa nu se sfarame. Sarea se pune la sfarsit, cand lintea e aproape fiarta.
Impreuna cu lintea se fierb si morcovii taiati rondele. Se curata si se spala ceapa, dupa care se toaca si se inabusa in ulei. Se adauga sosul de rosii si usturoiul.
Se toarna sosul peste lintea fiarta si fasolea verde si se mai lasa sa fiarba 5 minute. Se poate servi calda sau rece ornata cu crengute de cimbru.
Pofta buna!
Linte cu fasole verde: suna interesant. Merita incercat.